Hej

Det ligger i tiden att man vill veta var råvarorna man äter kommer ifrån.

Jag har under Lilla Mexicos snart fem år, försökt att erbjuda så bra råvaror som möjligt.

För mig har det alltid varit kvaliten på råvaran som som styrt mina val vid inköp.

Här vill jag ge en beskrivning av var våra råvaror kommer ifrån. Min tanke är alltid att kunna förbättra.

Thomas Lindström Kocken på Lilla Mexico

Mitt val av kött:

Kycklingen:

Har varit Svensk från Guldfågeln sen starten 2013, produceras i småland och delar av skåne.

Fläskkött:

Svenskt Karre från Scan.

Används till Cochenita Pibil och min färska chorizo.

Våra revben och Kamben är från höglandskött

Biffen:

Högreven kommer från Irland så även flanksteken.

Lamm:

Lammet till Barbacoan kommer från Nyazeland.

Fisk och skaldjur:

Msc märkt torsk

Asc märkta tigerräkor

Msc märkta räkor till Cevichen

Våra Grönsaker:

Här måste jag anpassa inköpen efter årstider och tillgång. Vissa grönsaker finns inte som svensk råvara.

Kravodlat/Ekologiskt:

Jag har börjat att titta över vad jag kan byta över till ekologiskt eller kravodlat, listan kommer fyllas på efter hand .

Koriander (Krav-märkt)

Ärtskott (Krav-märkt)

Mjölk (ekologisk)

Oregano (ekologisk)

Svartpeppar (ekologisk)